iHACCP
Voedselveiligheid is van essentieel belang in de foodindustrie. Groveko biedt een breed scala aan schoonmaak-, hygiënische- en detecteerbare producten die veilig zijn voor contact en gebruik met voedsel. Daarnaast bieden wij iHACCP als gratis aanvullende dienst. Met behulp van onze geavanceerde software stellen onze specialisten een gedetailleerd HACCP-plan op. Hiermee garanderen wij optimale schoonmaak en hygiëne. Ontdek hoe Groveko jouw voedselveiligheid kan waarborgen met onze hoogwaardige producten en professionele dienstverlening.
Gratis dienst ✓
Optimale hygiëne ✓
Veilige schoonmaak ✓
Snel en betrouwbaar aan de slag
Ons systeem biedt jouw productieproces reinigingsplannen en gedetailleerde documentatie in slechts drie eenvoudige stappen. Daarnaast kan het plan op elk gewenst moment worden aangepast om mee te gaan met veranderingen in het proces. Groveko ondersteunt niet alleen bij het opstellen van het HACCP-plan, maar helpt ook bij de effectieve implementatie door het leveren van voedselveilige schoonmaakproducten. Ons assortiment omvat onder andere:
- Detecteerbare producten
- Voedselveilige reinigingsmiddelen
- Hygiënisch borstelwerk met kleurcodering
- Hygiënische hulpmaterialen met kleurcodering
Wat is HACCP?
HACCP, wat staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een cruciale analyse van gevaren en risico's voor bedrijven in de voedselindustrie. Het doel van dit plan is om het risico op besmetting tijdens verschillende stadia, zoals bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en opslag van levensmiddelen, tot een minimum te beperken. Met HACCP kunnen bedrijven de veiligheid en kwaliteit van voedselproducten waarborgen. Ontdek hoe HACCP bedrijven helpt om voedselveiligheid te waarborgen en risico's te minimaliseren.
De basis van HACCP
HACCP heeft geen handleiding of specifieke regels. Het zijn richtlijnen die het bedrijf zelf moet toepassen op haar productie- of distributieprocessen. Het HACCP-plan wordt opgesteld op basis van 7 stappen:
- Inventariseren van alle potentiële gevaren
- Stel kritische beheerspunten op (CCP’s). Dit zijn de punten waar het risico kan worden voorkomen of beperkt
- Geeft per CCP de kritieke grens aan
- Leg vast hoe de CCP’s gecontroleerd en gemonitord worden
- Leg per CCP acties vast die de veiligheid garanderen
- Controleer periodiek of het HACCP-plan goed werkt
- Documenteer alles wat je doet omtrent HACCP